Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Schouwburg Venray weer op sterkte

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 17:19

Met de benoeming van twee nieuwe leden is het bestuur van Schouwburg Venray weer op volle sterkte.

De nieuwkomers zijn Hay Freriks en Teun den Dekker. Met Marita Muller vormen zij vanaf 1 januari 2017 het bestuur. Voorzitter is Freriks. De raad van bestuur transformeert in de loop van het jaar in een raad van toezicht, die zich minder met de dagelijks leiding bemoeit.

Bestuurscrisis
Met de benoeming is Muller erin geslaagd op zeer korte termijn een bestuurscrisis te bezweren. Die ontstond nadat eind november van het vorig jaar drie van de vier bestuursleden waren opgestapt. Zij hadden twijfels over de verandering van de bestuursstructuur en de snelheid waarin het proces 'dreigde te verlopen'.

Adviescommissie
Muller ging alleen verder. Gesteund door een adviescommissie wierf zij nieuwe bestuursleden. Venraynaar Freriks verdiende zijn sporen als bestuurder in het onderwijs. Venlonaar Den Dekker is onder meer bestuurslid van poppodium Grenswerk.

Muller kan nog niet zeggen of het bij deze drie personen blijft. "Als blijkt dat we specifieke kennis missen, gaan we daarnaar op zoek. We kunnen het bestuur uitbreiden tot vijf personen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Metamorfose voor schouwburg in Sittard-Geleen
Dit is het nieuwe theater van Sittard-Geleen
Stekker uit Cultuurhuis in Venray
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen