Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur mannenkoor stapt op na vaccinatiediscussie

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 21:52

De discussie of leden van mannenkoor Venlona uit Venlo wel of niet gevaccineerd moeten zijn om deel te mogen nemen aan repetities, heeft geleid tot het opstappen van het voltallige bestuur.

"De discussie rond de coronamaatregelen was niet de oorzaak, maar wel de druppel," zegt bestuurslid Huub Brouwer tegen Omroep Venlo.

Verzoek
Er waren volgens het bestuur al langer irritaties binnen de vereniging. Het coronajaar heeft daar volgens Brouwers niet bij geholpen. Toen het mannenkoor weer ging opstarten kwam er een aantal pijnpunten vanuit de leden boven tafel.

Een van die punten was een verzoek of het bestuur ging controleren of alle leden gevaccineerd zijn. "Daar kunnen we als bestuur natuurlijk niet aan beginnen", laat de opgestapte vicevoorzitter Jacques Drost weten. "Er is begrip voor de zorgen. Venlona is een koor met leden met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar, maar of iemand zich laat vaccineren of niet is niet aan een vereniging, maar ieders eigen verantwoordelijkheid", zegt Drost.

Ledenvergadering
Tijdens de algemene ledenvergadering liet Huub Brouwer weten dat hij ging opstappen als bestuurslid. Volgens Brouwer was de discussie niet de enige reden. "Het gaat veel dieper en heeft er ook mee te maken dat ik een drukke baan heb en mijn voorzitterschap vooral in de avonduren moet uitvoeren. Op een gegeven moment is dat goed geweest. De vraag over vaccineren is inderdaad gekomen van enkele leden. Wij willen dat als bestuur niet eisen van onze leden en daar ben ik ook achter blijven staan."

Onderling heeft het bestuur altijd al aangegeven dat ze gezamenlijk zouden opstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen