Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Limburgse archeologievereniging opgestapt

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 15:32

Het complete bestuur van de Archeologische Vereniging Limburg (AVL) is opgestapt.

De bestuursleden, grotendeels beroepsarcheologen, hebben het reilen en zeilen van hun club tegen het licht gehouden en geconstateerd dat er steeds minder werd georganiseerd en dat leden meer van het bestuur hadden mogen verwachten.

LGOG
De Archeologische Vereniging Limburg maakt onderdeel uit van het LGOG, het Limburgs Geschiedkundig- en Oudheidkundig Genootschap. De AVL zocht vorig jaar een nieuwe voorzitter en die kwam er in de persoon van Cees Kole uit Swalmen. Zijn conclusie is nu dat er te weinig door het bestuur wordt gedaan en dat dit niet met de coronacrisis te maken heeft.

Frisse wind
De AVL organiseert onder meer de jaarlijkse Limburgse Archeologie Dag in het Limburgs Museum. Volgens Kole moet er een nieuw bestuur komen dat met verse energie en nieuwe ideeën het stokje gaat overnemen.

Aandacht
"Archeologie is volop onder de aandacht van het publiek en de media", zegt Kole op de website van het LGOG. "Als provinciale vereniging willen wij daaraan bijdragen, verbinden en promoten." Voor het nieuwe bestuur zoekt de archeologische vereniging niet alleen professionele archeologen maar ook amateurs of andere liefhebbers van archeologie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen