Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Limburg Preuve weet niks van verhuizing

Geplaatst opzaterdag 7 mei 2016 - 16:08

Het bericht dat het Limburg Preuve Festival mogelijk wordt verplaatst naar de Rothemermolen in Meerssen is volgens het festivalbestuur onzin.

Het idee werd vrijdag gepresenteerd door ondernemer René van Druenen.

Oneens
"Met de strekking van zijn bericht zijn wij het als bestuur van de Stichting Limburg Preuve Festival volstrekt mee oneens," zegt Henk Hoogakker van de stichting."Van Druenen heeft geen zitting in het bestuur sinds de oprichting in december 2012," aldus Hoogakker.

Lees ook: Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen

Vaeshartelt
De jaarlijkse streekproduktenmarkt werd steeds gehouden bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Omdat het ook bij het landgoed rommelt, is de editie van dit jaar afgelast.

Lees ook: Limburg Preuve Festival gaat niet door

Verhuizing
Van Druenen probeert daarom het festival op zaterdag 3 en/of zondag 4 september toch door te laten gaan bij de Rothemermolen. Van Druenen wil ook kijken of het Limburg Preuve Festival permanent naar Meerssen kan worden gehaald. Het huidige weet daar dus niks van.

Naam
Volgens René van Druenen is de naam 'Limburg Preuve Festival' van hem en kan hij die gewoon gebruiken als hij dat wil. Al zegt hij ook meteen dat hij de naam wel nog iets wil aanpassen, om de nadruk meer op Meerssen te leggen. Van Druenen hoopt nog wel samen te kunnen werken met het bestuur van de Vaesharteltse variant. "Ik vind het de moeite waard om met elkaar te overleggen, want dan kunnen we het mooie festival voortzetten. Als ze dat niet willen, jammer."

Querulant
Overigens is ondernemer en burgerraadslid René van Druenen vaker in opspraak gekomen in Meerssen. Zo is hij opgestapt als voorzitter van politieke partij Brug M na vermeend lekken van interne informatie. Ook is Van Druenen een hoofdrolspeler bij een hoogoplopend conflict bij de lokale omroep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Vertrouwelijke info Meerssen gelekt door voorzitter Brug-M
Voorzitter Brug-M Meerssen ontkent lek naar nieuwssite
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen