Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Limburg Preuve weet niks van verhuizing

Geplaatst opzaterdag 7 mei 2016 - 16:08

Het bericht dat het Limburg Preuve Festival mogelijk wordt verplaatst naar de Rothemermolen in Meerssen is volgens het festivalbestuur onzin.

Het idee werd vrijdag gepresenteerd door ondernemer René van Druenen.

Oneens
"Met de strekking van zijn bericht zijn wij het als bestuur van de Stichting Limburg Preuve Festival volstrekt mee oneens," zegt Henk Hoogakker van de stichting."Van Druenen heeft geen zitting in het bestuur sinds de oprichting in december 2012," aldus Hoogakker.

Lees ook: Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen

Vaeshartelt
De jaarlijkse streekproduktenmarkt werd steeds gehouden bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Omdat het ook bij het landgoed rommelt, is de editie van dit jaar afgelast.

Lees ook: Limburg Preuve Festival gaat niet door

Verhuizing
Van Druenen probeert daarom het festival op zaterdag 3 en/of zondag 4 september toch door te laten gaan bij de Rothemermolen. Van Druenen wil ook kijken of het Limburg Preuve Festival permanent naar Meerssen kan worden gehaald. Het huidige weet daar dus niks van.

Naam
Volgens René van Druenen is de naam 'Limburg Preuve Festival' van hem en kan hij die gewoon gebruiken als hij dat wil. Al zegt hij ook meteen dat hij de naam wel nog iets wil aanpassen, om de nadruk meer op Meerssen te leggen. Van Druenen hoopt nog wel samen te kunnen werken met het bestuur van de Vaesharteltse variant. "Ik vind het de moeite waard om met elkaar te overleggen, want dan kunnen we het mooie festival voortzetten. Als ze dat niet willen, jammer."

Querulant
Overigens is ondernemer en burgerraadslid René van Druenen vaker in opspraak gekomen in Meerssen. Zo is hij opgestapt als voorzitter van politieke partij Brug M na vermeend lekken van interne informatie. Ook is Van Druenen een hoofdrolspeler bij een hoogoplopend conflict bij de lokale omroep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Vertrouwelijke info Meerssen gelekt door voorzitter Brug-M
Voorzitter Brug-M Meerssen ontkent lek naar nieuwssite
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen