Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Eaters houdt rekening met verloren seizoen

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 17:59

IJshockeyclub Eaters houdt rekening met het zwartste scenario. Als de overheid namelijk bepaalt dat er geen publiek welkom is bij de wedstrijden, dan overweegt de club zich terug te trekken uit de competitie.

Publiek
Vooralsnog zit het bestuur van de club in onzekerheid over de nieuwe coronaregels. En dus proberen ze tóch nieuwe buitenlandse spelers te halen voor het geval dat de competitie gewoon mét publiek doorgaat. Bij een competitiewedstrijd zitten er ongeveer achthonderd trouwe fans op de tribunes.

Kosten
De voorzitter hinkt op twee gedachten. Aan de ene kant is hij bezig met het halen van spelers uit het buitenland voor komend seizoen, aan de andere kant weet hij helemaal nog niet óf er überhaupt gespeeld gaat worden. Mocht er geen publiek welkom zijn, dan zijn de kosten te hoog, zegt voorzitter Ron Lahay. "Op het moment dat er geen fans of sponsoren naar binnen mogen, blijven de kosten nagenoeg hetzelfde. Dan is het niet reëel om mee te doen aan de competitie."

Er zijn meer clubs in Nederland die hiermee worstelen. "Als alle clubs hier problemen mee hebben dan is er een optie om het seizoen helemaal over te slaan. Dat betekent dat er nergens ijshockey gespeeld gaat worden met publiek."

Glenn Bakx
Maar toch moet de club er rekening mee houden dat er wél gewoon gespeeld gaat worden. En dus zijn er al buitenlandse spelers benaderd. Teammanager Peter Knops hoopt dat het een mooi seizoen gaat worden. "We moeten er gewoon vanuit gaan dat er per 1 september gestart gaat worden. Dat betekent dat er clausules in de contracten moeten worden opgenomen." Ook wil Eaters zich meer focussen op eigen jeugd. Belangrijke rol is daar weggelegd voor speler Lars van Sloun en oud-speler Glenn Bakx. Bakx heeft bij het bestuur aangegeven voor een jaar te willen terugkomen naar Eaters.

Hoofdsponsor
Vooralsnog is het bestuur druk met het samenstellen van het team. Daarnaast moet er ook nog een nieuwe hoofdsponsor gezocht worden. De Geleense ontwikkelaar en producent van voedingssupplementen Microz had al eerder aangekondigd te stoppen met de sponsoring.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen