Stock L1 gebouw Ambyerstraat Zuid 77B

Raad van Commissarissen L1 legt functie neer

De drie zittende leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van L1 leggen per 1 augustus hun functie neer.

Rianne Letschert UM-rector
Rianne Letschert bestuursvoorzitter Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht heeft voor de vertrekkende bestuursvoorzitter Martin Paul een opvolger binnen de eigen gelederen gevonden: rector magnificus Rianne Letschert.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Gedonder in organisatie Bospop: bestuursleden ontslagen

Een scheuring in het bestuur van muziekfestival Bospop in Weert heeft dit weekend geleid tot het ontslag van drie bestuursleden.

Sjors Ultee
Ultee proeft vertrouwen: 'Zelfs na twee nederlagen'

Sjors Ultee, die de rest van het seizoen hoofdtrainer blijft van Fortuna Sittard, is blij dat het bestuur vertrouwen in hem heeft. "Dat ik juist na twee nederlagen wordt aangesteld, zegt veel. Kennelijk is er vertrouwen over de werkwijze en manier van voetballen," zegt Ultee tegen L1.

Meerssen
Burgemeester over fusieperikelen: 'Stel burger voorop'

Burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen wil geen hard standpunt innemen in de herindelingsdiscussie. Wel stelt ze dat het sluitend maken van de begroting onder de huidige omstandigheden 'ontzettend lastig' is.

Zorginstelling wijst bestuurder de deur: 'Persoonlijk drama'

Mosae Zorggroep heeft bestuurder Bram van de Langenberg de deur gewezen. De zorginstelling en de Brabander hadden een 'verschil van opvatting over koers en toekomstperspectief'.

Conflict Laurentius Ziekenhuis: raad van toezicht stapt op

De raad van toezicht van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond treedt af vanwege een bestuurlijk conflict.

D66 Sittard-Geleen hoopt op stabiel bestuur

D66 in de gemeenteraad van Sittard-Geleen hoopt dat de huidige politieke crisis ertoe leidt dat alle partijen er voortaan samen de schouders onder zetten om te zorgen dat er een stabiel bestuur komt.

'Links' ziet niets in extraparlementair provinciebestuur

De linkse partijen PvdA, GroenLinks en D66 zien niks tot weinig in een zogeheten extraparlementair provinciebestuur met maximaal zeven gedeputeerden. Daarmee staat de vorming ervan op losse schroeven.

Opgestapt raadslid Bergen reageert: ‘Steek in de rug’

Het opgestapte Bergense raadslid Rolf Krijnen heeft hard uitgehaald naar KERN-fractievoorzitter Frans Camps.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten