Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestrijding tijgermug Weert nog steeds nodig

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 11:33

De bestrijding van de Aziatische tijgermug in Weert wordt ook de komende tijd nog voortgezet.

Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laten weten aan de gemeente.

Import
De Aziatische tijgermug dook in 2010 voor het eerst op in Weert. Waarschijnlijk is het diertje ons land binnengekomen via een partij tweedehands autobanden die vanuit het buitenland is ingevoerd.

Ziektes
Sindsdien wordt de exoot actief bestreden. De mug kan ziektes overbrengen als het zika-virus en knokkelkoorts. Maar volgens de NVWA is de kans te verwaarlozen dat de tijgermuggen in Weert die virussen ook daadwerkelijk bij zich dragen.

Lees ook: Aziatische tijgermug duikt opnieuw op in Weert

Afname
Volgens cijfers van de NVWA is het aantal aangetroffen tijgermuggen in Weert door de actieve bestrijding afgenomen. Daarom wordt die bestrijding ook in het voorjaar van 2019 weer voortgezet.

Weert is vooralsnog de enige plek in Limburg waar de Aziatische tijgermug is aangetroffen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen