Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestorming PSV-stadion: 'We zijn bekogeld met dranghekken'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 11:38

Boze voetbalsupporters probeerden zondagavond de hoofdingang van het stadion van PSV binnen te dringen. Een Sittardse wijkagent werd als ME'er door de hooligans bekogeld en uitgescholden.

De agent was in de Sittardse wijk Limbrichterveld druk bezig met een incident toen hij weggeroepen werd om met de Mobiele Eenheid (ME) in Eindhoven te assisteren.

Vleesmes
"We waren bezig met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd", vertelt hij op Instagram. "Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen."

Andere agenten werden naar het Sittardse incident gestuurd en de wijkagent spoedde zich naar het politiebureau om zijn ME-uniform aan te trekken.

Bestorming
De groep van zo'n vijftig PSV-supporters waren zwaar gefrustreerd nadat de ploeg zondag in de slotfase twee punten verspeelde tegen FC Twente, dat in de 87e minuut de 1-1 maakte. Op videobeelden is te zien en horen hoe de voetbalsupporters zich een weg probeerden te banen het Philips-stadion in.

"Bij het stadion aangekomen zagen we voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen", vertelt de wijkagent.

ME in actie in Eindhoven - 26 jan 2020
Er werden vijf supporters gearresteerd.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

Lees ook: Crisis bij PSV doet Hendrix terugdenken aan debuutjaar

Bekogeld
De supporters werden tegengehouden door de beveiliging. De ME zette een linie voor de hoofdingang neer. "We werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes", beschrijft de agent.

Nadat de ME enkele charges uitgevoerd had, keerde rond 20:00 uur de rust weer terug in Eindhoven. Er zijn vijf mensen aangehouden. Zij kunnen volgens de Limburgse agent een stadionverbod tegemoet zien.

Complimenten
De wijkagent eindigt zijn verhaal met complimenten aan de stewards en de beveiliging van PSV, omdat ze 'voortreffelijk werk hebben afgeleverd'. Ook de steun van andere PSV-supporters en Eindhovenaren waardeert hij.

View this post on Instagram

Gisteren met collega Fred de middag Inca dienst (incidenten afhandeling) gehad. Tevens had ik piket ME (Mobiele Eenheid). Wij waren doende met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd. Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen. Voor de hoofdingang van het Philips stadion stonden hooligans die het stadion wilden bestormen en riepen om het vertrek van het dagelijks bestuur van PSV. Het Operationeel Centrum (meldkamer) gevraagd om een andere patrouille naar ons incident te sturen. Snel naar het buro, mijn dagelijks uniform uitgetrokken, mijn ME uniform aangetrokken, mijn tas met beschermende uitrustingsstukken gepakt en met mijn groep met spoed naar Eindhoven vertrokken. Bij het stadion aangekomen zagen wij voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen. Wij hebben als ME een linie voor de hoofdingang neergezet. Wij werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes. Nadat wij enkele charges hadden uitgevoerd waarbij gepast geweld werd toegepast, keerde de rust rond 2000 uur terug. Onze AE (Aanhoudings Eenheid) hebben enkele hooligans aangehouden ter zake openlijke geweldpleging ( artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht). Deze kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Niemand van het politiepersoneel raakte gewond. Complimenten voor de stewards en beveiliging van PSV die voortreffelijk werk hebben geleverd. Dank je wel burgers van Eindhoven en supporters van PSV die ons bedankten en ons optreden wel waardeerden. #mobieleeenheid #politie #piket #inzet #eindhoven #voetbal #voetbalwedstrijd #stadion #bestormen #hooligans #geweld #charge #linie #geweldtegenhulpverleners #aanhouding #aanhoudingseenheid #stewards #beveiliging #stadionverbod #complimenten

A post shared by wijkagent_Limbrichterveld (@wijkagent_limbrichterveld) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen