Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestorming PSV-stadion: 'We zijn bekogeld met dranghekken'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 11:38

Boze voetbalsupporters probeerden zondagavond de hoofdingang van het stadion van PSV binnen te dringen. Een Sittardse wijkagent werd als ME'er door de hooligans bekogeld en uitgescholden.

De agent was in de Sittardse wijk Limbrichterveld druk bezig met een incident toen hij weggeroepen werd om met de Mobiele Eenheid (ME) in Eindhoven te assisteren.

Vleesmes
"We waren bezig met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd", vertelt hij op Instagram. "Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen."

Andere agenten werden naar het Sittardse incident gestuurd en de wijkagent spoedde zich naar het politiebureau om zijn ME-uniform aan te trekken.

Bestorming
De groep van zo'n vijftig PSV-supporters waren zwaar gefrustreerd nadat de ploeg zondag in de slotfase twee punten verspeelde tegen FC Twente, dat in de 87e minuut de 1-1 maakte. Op videobeelden is te zien en horen hoe de voetbalsupporters zich een weg probeerden te banen het Philips-stadion in.

"Bij het stadion aangekomen zagen we voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen", vertelt de wijkagent.

ME in actie in Eindhoven - 26 jan 2020
Er werden vijf supporters gearresteerd.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

Lees ook: Crisis bij PSV doet Hendrix terugdenken aan debuutjaar

Bekogeld
De supporters werden tegengehouden door de beveiliging. De ME zette een linie voor de hoofdingang neer. "We werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes", beschrijft de agent.

Nadat de ME enkele charges uitgevoerd had, keerde rond 20:00 uur de rust weer terug in Eindhoven. Er zijn vijf mensen aangehouden. Zij kunnen volgens de Limburgse agent een stadionverbod tegemoet zien.

Complimenten
De wijkagent eindigt zijn verhaal met complimenten aan de stewards en de beveiliging van PSV, omdat ze 'voortreffelijk werk hebben afgeleverd'. Ook de steun van andere PSV-supporters en Eindhovenaren waardeert hij.

View this post on Instagram

Gisteren met collega Fred de middag Inca dienst (incidenten afhandeling) gehad. Tevens had ik piket ME (Mobiele Eenheid). Wij waren doende met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd. Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen. Voor de hoofdingang van het Philips stadion stonden hooligans die het stadion wilden bestormen en riepen om het vertrek van het dagelijks bestuur van PSV. Het Operationeel Centrum (meldkamer) gevraagd om een andere patrouille naar ons incident te sturen. Snel naar het buro, mijn dagelijks uniform uitgetrokken, mijn ME uniform aangetrokken, mijn tas met beschermende uitrustingsstukken gepakt en met mijn groep met spoed naar Eindhoven vertrokken. Bij het stadion aangekomen zagen wij voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen. Wij hebben als ME een linie voor de hoofdingang neergezet. Wij werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes. Nadat wij enkele charges hadden uitgevoerd waarbij gepast geweld werd toegepast, keerde de rust rond 2000 uur terug. Onze AE (Aanhoudings Eenheid) hebben enkele hooligans aangehouden ter zake openlijke geweldpleging ( artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht). Deze kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Niemand van het politiepersoneel raakte gewond. Complimenten voor de stewards en beveiliging van PSV die voortreffelijk werk hebben geleverd. Dank je wel burgers van Eindhoven en supporters van PSV die ons bedankten en ons optreden wel waardeerden. #mobieleeenheid #politie #piket #inzet #eindhoven #voetbal #voetbalwedstrijd #stadion #bestormen #hooligans #geweld #charge #linie #geweldtegenhulpverleners #aanhouding #aanhoudingseenheid #stewards #beveiliging #stadionverbod #complimenten

A post shared by wijkagent_Limbrichterveld (@wijkagent_limbrichterveld) on

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen