Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestorming PSV-stadion: 'We zijn bekogeld met dranghekken'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 11:38

Boze voetbalsupporters probeerden zondagavond de hoofdingang van het stadion van PSV binnen te dringen. Een Sittardse wijkagent werd als ME'er door de hooligans bekogeld en uitgescholden.

De agent was in de Sittardse wijk Limbrichterveld druk bezig met een incident toen hij weggeroepen werd om met de Mobiele Eenheid (ME) in Eindhoven te assisteren.

Vleesmes
"We waren bezig met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd", vertelt hij op Instagram. "Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen."

Andere agenten werden naar het Sittardse incident gestuurd en de wijkagent spoedde zich naar het politiebureau om zijn ME-uniform aan te trekken.

Bestorming
De groep van zo'n vijftig PSV-supporters waren zwaar gefrustreerd nadat de ploeg zondag in de slotfase twee punten verspeelde tegen FC Twente, dat in de 87e minuut de 1-1 maakte. Op videobeelden is te zien en horen hoe de voetbalsupporters zich een weg probeerden te banen het Philips-stadion in.

"Bij het stadion aangekomen zagen we voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen", vertelt de wijkagent.

ME in actie in Eindhoven - 26 jan 2020
Er werden vijf supporters gearresteerd.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties

Lees ook: Crisis bij PSV doet Hendrix terugdenken aan debuutjaar

Bekogeld
De supporters werden tegengehouden door de beveiliging. De ME zette een linie voor de hoofdingang neer. "We werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes", beschrijft de agent.

Nadat de ME enkele charges uitgevoerd had, keerde rond 20:00 uur de rust weer terug in Eindhoven. Er zijn vijf mensen aangehouden. Zij kunnen volgens de Limburgse agent een stadionverbod tegemoet zien.

Complimenten
De wijkagent eindigt zijn verhaal met complimenten aan de stewards en de beveiliging van PSV, omdat ze 'voortreffelijk werk hebben afgeleverd'. Ook de steun van andere PSV-supporters en Eindhovenaren waardeert hij.

View this post on Instagram

Gisteren met collega Fred de middag Inca dienst (incidenten afhandeling) gehad. Tevens had ik piket ME (Mobiele Eenheid). Wij waren doende met een incident waarbij een vrouw haar man met een vleesmes had bedreigd. Op dat moment kreeg ik een spoedinzet van de ME om met spoed naar Eindhoven af te reizen. Voor de hoofdingang van het Philips stadion stonden hooligans die het stadion wilden bestormen en riepen om het vertrek van het dagelijks bestuur van PSV. Het Operationeel Centrum (meldkamer) gevraagd om een andere patrouille naar ons incident te sturen. Snel naar het buro, mijn dagelijks uniform uitgetrokken, mijn ME uniform aangetrokken, mijn tas met beschermende uitrustingsstukken gepakt en met mijn groep met spoed naar Eindhoven vertrokken. Bij het stadion aangekomen zagen wij voor de hoofdingang hooligans staan, bijna allemaal vermomd met sjaals en bivakmutsen. Wij hebben als ME een linie voor de hoofdingang neergezet. Wij werden uitgescholden en bekogeld met dranghekken, stenen, volle blikjes, buizen en programmaboekjes. Nadat wij enkele charges hadden uitgevoerd waarbij gepast geweld werd toegepast, keerde de rust rond 2000 uur terug. Onze AE (Aanhoudings Eenheid) hebben enkele hooligans aangehouden ter zake openlijke geweldpleging ( artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht). Deze kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Niemand van het politiepersoneel raakte gewond. Complimenten voor de stewards en beveiliging van PSV die voortreffelijk werk hebben geleverd. Dank je wel burgers van Eindhoven en supporters van PSV die ons bedankten en ons optreden wel waardeerden. #mobieleeenheid #politie #piket #inzet #eindhoven #voetbal #voetbalwedstrijd #stadion #bestormen #hooligans #geweld #charge #linie #geweldtegenhulpverleners #aanhouding #aanhoudingseenheid #stewards #beveiliging #stadionverbod #complimenten

A post shared by wijkagent_Limbrichterveld (@wijkagent_limbrichterveld) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen