Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bestorming A2-schuur: beller wilde gesprek met 'Rutten'

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 9:56

In het gesprek met alarmcentrale 112 dat voor de bestorming van een schuur aan de A2 bij Susteren is gevoerd, werd gevraagd om een onderhoud met 'Rutten'.

Vermoed wordt dat het om minister-president Rutte gaat.

Stemherkenning
Bjorn M. (31) uit Brunssum en Heerlenaar Milko V. (36) werden door een arrestatieteam vorige week maandag opgepakt. Beide ontkennen gebeld te hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) hoopt dat stemherkenning duidelijk maakt wie achter het telefoontje zat.

Mark Rutte
Uit het dossier blijkt waarom het OM hen 'dreigen met een terroristisch misdrijf' ten laste heeft gelegd. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie. Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij. Ik geef u dit nummer en meneer Rutten gaat me bellen. Niemand komt in de buurt van die Dombo en de Kikker. Overal staat alles klaar. Alles is voorbereid. Wat wilt u de wereld vergaat?"

Kikker en olifant
De verdachten zouden verkleed zijn geweest als kikker en olifant. Hun voorarrest is vorige week verlengd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Politie maakte inschattingsfout bij bestorming schuur'
Dreigen met aanslag aanleiding voor politieactie Susteren
politieactie roosteren/ susteren/ baakhoven a2 (16 november 2015)
Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker
ANP
'Dit is de Islam, luister naar de dombo en de kikker'
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen