Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bestorming A2-schuur: beller wilde gesprek met 'Rutten'

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 9:56

In het gesprek met alarmcentrale 112 dat voor de bestorming van een schuur aan de A2 bij Susteren is gevoerd, werd gevraagd om een onderhoud met 'Rutten'.

Vermoed wordt dat het om minister-president Rutte gaat.

Stemherkenning
Bjorn M. (31) uit Brunssum en Heerlenaar Milko V. (36) werden door een arrestatieteam vorige week maandag opgepakt. Beide ontkennen gebeld te hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) hoopt dat stemherkenning duidelijk maakt wie achter het telefoontje zat.

Mark Rutte
Uit het dossier blijkt waarom het OM hen 'dreigen met een terroristisch misdrijf' ten laste heeft gelegd. "U spreekt met de Islam IS. De wereld vergaat. Luister goed naar de televisie. Luister naar de Dombo en de Kikker. Luister, doe niets, zal niemand iets gebeuren. Alleen luister. U heeft gezien waar ik bel allang. Niemand komt hier dichtbij, er gaan ongeluk gebeuren. Ik wil niemand praat, ik wil alleen meneer Rutten hier bij mij. Ik geef u dit nummer en meneer Rutten gaat me bellen. Niemand komt in de buurt van die Dombo en de Kikker. Overal staat alles klaar. Alles is voorbereid. Wat wilt u de wereld vergaat?"

Kikker en olifant
De verdachten zouden verkleed zijn geweest als kikker en olifant. Hun voorarrest is vorige week verlengd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Politie maakte inschattingsfout bij bestorming schuur'
Dreigen met aanslag aanleiding voor politieactie Susteren
politieactie roosteren/ susteren/ baakhoven a2 (16 november 2015)
Alleen geldboete voor 'terreurduo' Dombo en de Kikker
ANP
'Dit is de Islam, luister naar de dombo en de kikker'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen