Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestormers Woonwenz hoeven niet de cel in

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 16:14

Woonwagensbewoners die het hoofdkantoor van Woonwenz in 2013 in Blerick bestormden hoeven niet de cel in.

Dit heeft het Gerechtshof in Den Bosch bepaald. Het Openbaar Ministerie (OM) had wel onvoorwaardelijke celstraffen geëist. Dit meldt De Limburger.

Taakstraffen
Volgens de krant vond het hof de zaak niet binnen een redelijke termijn behandeld is en legt daarom lagere straffen op: zo krijgen zes personen een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier of twee maanden. Een ander persoon krijgt een taakstraf van 120 uur. Drie personen werden vrijgesproken.

Woede
Bij de bestorming in november 2013 richtten de verdachten, bewoners van een klein woonwagenkamp, vernielingen aan. Dit vanuit woede over de ontruiming van hun standplaats. Bij de bestorming werden ook beveiligers en een lid van de mobiele eenheid mishandeld.

Lees ook: Eis gelijk aan opgelegde straffen voor bestormers Woonwenz

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen