Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestelbus met gevaarlijke stoffen in Haanrade

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 21:38

De brandweer is woensdagavond met grof geschut uitgerukt voor een bestelbus met gevaarlijke stoffen in de Kerkraadse buurtschap Haanrade. In de bestelbus zou xtc-afval liggen.

Rond 21:10 uur kwam er een melding vanaf de Meuserstraat. Het busje verspreidt een prikkelende geur en staat midden in een woonwijk.

Onbekende stof
In het busje staan volgens de zegsman in elk geval twee vaten van elk duizend liter met een onbekende vloeistof. "Om die reden hebben we de omgeving ruim afgezet", aldus de woordvoerder.

Ramen en deuren dicht
De politie is een onderzoek gestart en heeft een groot deel van de straat afgezet. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Na metingen door de brandweer bleek er geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft het busje vervolgens afgevoerd.

Verdachten
Een agent viel woensdagavond een personenauto en het busje op door hun gedrag in het verkeer. De twee voertuigen ginger er vandoor en het busje stopte op de Meuserstraat, waarna de inzittenden in de personenauto sprongen. Die scheurde vervolgens richting Duitsland. De verdachten zijn dus spoorloos.

Foto: Track '88
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen