Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestelbus met gevaarlijke stoffen in Haanrade

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 21:38

De brandweer is woensdagavond met grof geschut uitgerukt voor een bestelbus met gevaarlijke stoffen in de Kerkraadse buurtschap Haanrade. In de bestelbus zou xtc-afval liggen.

Rond 21:10 uur kwam er een melding vanaf de Meuserstraat. Het busje verspreidt een prikkelende geur en staat midden in een woonwijk.

Onbekende stof
In het busje staan volgens de zegsman in elk geval twee vaten van elk duizend liter met een onbekende vloeistof. "Om die reden hebben we de omgeving ruim afgezet", aldus de woordvoerder.

Ramen en deuren dicht
De politie is een onderzoek gestart en heeft een groot deel van de straat afgezet. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Na metingen door de brandweer bleek er geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft het busje vervolgens afgevoerd.

Verdachten
Een agent viel woensdagavond een personenauto en het busje op door hun gedrag in het verkeer. De twee voertuigen ginger er vandoor en het busje stopte op de Meuserstraat, waarna de inzittenden in de personenauto sprongen. Die scheurde vervolgens richting Duitsland. De verdachten zijn dus spoorloos.

Foto: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen