Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestelbus met gevaarlijke stoffen in Haanrade

Geplaatst opwoensdag 17 januari 2018 - 21:38

De brandweer is woensdagavond met grof geschut uitgerukt voor een bestelbus met gevaarlijke stoffen in de Kerkraadse buurtschap Haanrade. In de bestelbus zou xtc-afval liggen.

Rond 21:10 uur kwam er een melding vanaf de Meuserstraat. Het busje verspreidt een prikkelende geur en staat midden in een woonwijk.

Onbekende stof
In het busje staan volgens de zegsman in elk geval twee vaten van elk duizend liter met een onbekende vloeistof. "Om die reden hebben we de omgeving ruim afgezet", aldus de woordvoerder.

Ramen en deuren dicht
De politie is een onderzoek gestart en heeft een groot deel van de straat afgezet. Buurtbewoners wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Na metingen door de brandweer bleek er geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft het busje vervolgens afgevoerd.

Verdachten
Een agent viel woensdagavond een personenauto en het busje op door hun gedrag in het verkeer. De twee voertuigen ginger er vandoor en het busje stopte op de Meuserstraat, waarna de inzittenden in de personenauto sprongen. Die scheurde vervolgens richting Duitsland. De verdachten zijn dus spoorloos.

Foto: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen