Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestelbus knalt achterop file: ravage op snelweg

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 17:30

Een bestelbus is dinsdagmiddag ingereden op een file op de A2 ter hoogte van Ell. Daarbij raakte een persoon gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 16.40 uur, nadat een brandende auto voor filevorming had gezorgd op de snelweg.

Gewond
De bestuurder van de bestelbus had de file te laat in de gaten en knalde achterop een Tesla. Die botste vervolgens tegen een volgende auto. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. De bestelbus kwam uiteindelijk op de zijkant terecht.

Rijstrook dicht
Omdat de Tesla voor een brandgevaarlijke situatie zorgde, rukte de brandweer met veel materieel uit. De accu van een elektrische auto is vaak moeilijk te blussen. Het ongeluk veroorzaakte een grote ravage waardoor er tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer. Daardoor liep de vertraging in noordelijke richting snel op. Rond 17.20 uur stond er een file van ruim acht kilometer met een vertragingstijd van 67 minuten.

Volgens de hulpdiensten gaat het nog enkele uren duren voordat de brokstukken van de weg geruimd zijn en de snelweg weer vrij is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen