Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste wijngaard ligt in Vijlen

Geplaatst opmaandag 15 september 2014 - 16:10

De Vijlense wijngaard St. Martinus is uitgeroepen tot de beste wijngaard van Nederland en België.

Tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen, die op 4 en 5 september in Maarn werd gehouden, zijn 176 Nederlandse en Belgische wijnen gekeurd. 88 procent werd bekroond met een medaille of een keurzegel. Drie wijnen kregen een gouden medaille. De prijzen worden woensdag in kasteel Amerongen te Amerongen uitgereikt.

Gouden medailles
De gouden medailles zijn voor Cuvée des Amis 2013 van Domein Le Coq Frisé in Epen, Brut de Holset 2012 van Wijndomein St Martinus in Vijlen en een Strowijn 2013 van Wijngaard Hesselink in Winterswijk.

Wijndomein St. Martinus in Vijlen werd bovendien uitgeroepen tot de beste allround wijngaard van 2014 (de wijngaard met de hoogste score voor de drie beste wijnen, in verschillende categorieën).

Open dag Nederlandse Wijngaarden
Nederland telt inmiddels rond de 170 commerciële wijngaarden met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 300 hectare. De prijsuitreiking is een onderdeel van de Nationale Wijnweek, die wordt gehouden van 17 tot 28 september. In het weekend van 20/21 september openen een aantal Nederlandse Wijngaarden hun deuren voor het publiek. Bekijk hier de agenda van de open dagen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wijngaarden Vijlen en Epen krijgen hun goud
Wijngaard Vijlen opnieuw de beste
Alcohol Fles Wijn
Sint Martinus Vijlen maakt wijn exclusief voor dorp
Eerste Nederlandse druivensorteermachine in Vijlen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen