Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 16:00

Zuid-Limburg wordt begin juni volgend jaar het decor van een nieuwe internationale driedaagse wielerwedstrijd voor profs.

Op de Sportzone in Sittard-Geleen en op de Cauberg zullen de beste ploegen ter wereld strijden tijdens de International Team Challenge (ITC).

Klimmen en sprinten
De opzet van deze wedstrijd is totaal vernieuwend, stelt organisator
Infront. Op de eerste dag is er een sprintwedstrijd op een circuit rond de Sportzone in Sittard-Geleen. De tweede dag beklimmen de renners tien keer de Cauberg in Valkenburg en worden er na elke beklimming punten verdeeld. Op de laatste dag is de finale in de vorm van een ploegenachtervolging, wederom op en rond de Sportzone.

Het evenement wordt gehouden op 2, 3 en 4 juni. De UCI steunt de wedstrijd en schaalt de ITC in als HC-wedstrijd (buitencategorie).

TV-gelden
Naast Limburg worden er later in het jaar ook ITC’s gehouden in Zwitserland (eind augustus) en Zuid-Afrika (oktober). De organisatie werkt nauw samen met
Velon, een verbond van grote wielerploegen. Met De ITC hopen de teams onder andere meer tv-gelden uit de wielersport te halen, iets wat nu nog nauwelijks gebeurt.

Lees woensdag meer over deze nieuwe wielerwedstrijd voor profs in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen