Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste snowboarders naar Landgraaf

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 17:43

De beste snowboarders van Europa verzamelen zich komende week in Landgraaf voor de Europa Cup Parallelslalom in SnowWorld. Voor het jonge Limburgse talent Anouk Reumers uit Berg en Terblijt is het een thuiswedstrijd. Ze hoopt mee te kunnen met de internationale top.

Vier keer per week staat ze op de baan in Landgraaf. De piste op en af. Voor het 18-jarige toptalent Anouk Reumers is het hier thuiskomen.

Nederlands kampioenschap
Reumers werd vierde op het Nederlands Kampioenschap en door haar trainingen hier kent ze Snowworld in Landgraaf ondertussen van binnen en buiten. Volgende week komt de Europa Cup, de absolute Europese topsporters, hier naar toe. Ze is daarom nog een beetje voorzichtig over haar resultaten.

Verbeteren
Om beter te worden zit Reumers momenteel aan haar plafond zit. Als ze uiteindelijk de wereldtop wil halen, dan kan ze naar eigen zegge hier niet veel meer leren. Dan moet ze naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Oostenrijk of naar Zwitserland. En om dat allemaal te kunnen betalen, verruilt ze haar snowboard een paar keer per week voor haar ski's om hier les te geven.

Europese Cup
De Europese Cup van volgende week, daar speelt ze naar eigen zegge dus nog geen rol van betekenis. Maar over een paar jaar, met wat meer trainingsuren in buitenlandse skigebieden, dan zien Anouk Reumers wellicht terug op de hoogste podia.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Snowboardster Reumers 41ste op parallelslalom Landgraaf
Snowboarders uit hele wereld in Landgraaf
Koos Hendriks stapt uit skihalimperium SnowWorld
Medailles bij paralympische wintersport SnowWorld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen