Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beste MTB-regio van Nederland word je niet zomaar'

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 20:44

Bij Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg zijn ze in hun nopjes nu ze door de mountainbikers uit heel Nederland zijn verkozen tot beste mountainbikeregio.

Ze hadden de uitverkiezing niet zien aankomen, maar zijn er wel apetrots op. Het is de beloning voor jarenlange ontwikkeling van 490 kilometer aan routes door Zuid-Limburg. Meer dan 350 vrijwilligers, vaak fanatieke mountainbikers, steken regelmatig de handen uit de mouwen om de trajecten te verbeteren.

Meer onderhoud nodig
De mountainbikers van mountainbikeclub Trailz043 hanteren zelf de pikhouweel tijdens de renovatie van een stuk route in het bos op de Pietersberg in Maastricht. "Door de corona merk je dat steeds meer mensen op de mountainbike in de natuur gaan rijden. We horen van onze vrijwilligers dat daardoor de routes steeds meer onderhoud nodig hebben," zegt George Deswijzen van MOZL.

Veel overleg nodig
MOZL-voorzitter Ger Wagemans verricht vaak het voorwerk voordat een route daadwerkelijk tot stand komt. "Er moet met veel instanties overlegd worden voordat er een nieuwe route kan worden toegevoegd. We moeten contact zoeken met organisaties zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de provincie en grondeigenaren. Hier op de Pietersberg hebben we zelfs moeten onderzoeken of er geen verstoring van de archeologie plaats vond," legt Wagemans uit.

In totaal beheerd MOZL 22 routes in Zuid-Limburg. In totaal wordt daar per jaar zo'n 8000 uur aan onderhoud aan gespendeerd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen