Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste koffie van Limburg komt uit Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 15:35

De beste koffie van Limburg komt uit Maastricht.

Dat blijkt uit de Misset Koffie top 100. De website selecteert ieder jaar de beste honderd koffieserverende horecazaken in Nederland. De Blonde Pater in Nijmegen voert de lijst dit jaar aan.

In Limburg voert La Clé uit Maastricht met een zevende plek in het totaalklassement de lijst aan. Maastricht is sowieso goed vertegenwoordigd in de lijst. Coffeelovers Plein 1992 (19) Cafe Local (42) en Stella Gelato (53) behoren ook tot de beste honderd horecazaken waar het om koffie gaat.

Andere Limburgse uitblinkers op het gebied van koffie zijn Terlago uit Horst (27), Nostalgie uit Meijel (63), Ikea Heerlen (80) t Koffiehuuske in Heerlen (86) en Windraak 31 uit Windraak (95).

De koffie top 100 wordt samengesteld door Misset Horeca. De website bezocht in het geheim ruim driehonderd zichzelf aangemelde koffiezaken. Mystery guests, een vakjury en de hoofdjury beslisten uiteindelijk wie zich de beste koffiezaak van Nederland mocht noemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beste koffie van Limburg wordt geserveerd in Horst
Opvallend: IKEA Heerlen beter koffieadres dan menig café
Top 10-notering voor Limburgs café in landelijke verkiezing
Maastrichts café In de Karkol beste van Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen