Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste kerststol van Nederland komt uit Sevenum

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 7:27

De beste kerststol van Nederland komt dit jaar uit Sevenum.

Uit de jaarlijkse test van vakorganisatie Echte Bakkers kwam het kerstbrood van bakker Bas Gommans als beste uit de test, meldt Bakkerswereld.

Eeteigenschappen
De prijs gaat daarmee voor de vierde keer naar Sevenum. Ook in 2012, 2013 en 2014 werd de stol van Gommans uitgekozen tot het beste kerstbaksel van Nederland. De stol werd door de jury uitgekozen uit in totaal 188 kerststollen, ingezonden door 103 bakkers. "Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig", aldus de lyrische jury.

Vijf sterren
Volgens diezelfde jury is het ook elders in de provincie goed stol eten. Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek, winnaar in 2016, eindigde als derde. De keurmeesters waren verder vol lof over de kerststollen van bakkerij Claessen uit Susteren, Roubroeks uit Sittard en Koolen in Ell die ook allemaal vijf sterren scoorden.

Lees ook: Limburgse bakker bakt beste kerststol van het land

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen