Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste kerststol van Nederland komt uit Sevenum

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 7:27

De beste kerststol van Nederland komt dit jaar uit Sevenum.

Uit de jaarlijkse test van vakorganisatie Echte Bakkers kwam het kerstbrood van bakker Bas Gommans als beste uit de test, meldt Bakkerswereld.

Eeteigenschappen
De prijs gaat daarmee voor de vierde keer naar Sevenum. Ook in 2012, 2013 en 2014 werd de stol van Gommans uitgekozen tot het beste kerstbaksel van Nederland. De stol werd door de jury uitgekozen uit in totaal 188 kerststollen, ingezonden door 103 bakkers. "Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig", aldus de lyrische jury.

Vijf sterren
Volgens diezelfde jury is het ook elders in de provincie goed stol eten. Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek, winnaar in 2016, eindigde als derde. De keurmeesters waren verder vol lof over de kerststollen van bakkerij Claessen uit Susteren, Roubroeks uit Sittard en Koolen in Ell die ook allemaal vijf sterren scoorden.

Lees ook: Limburgse bakker bakt beste kerststol van het land

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen