Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste kerststol van Nederland komt uit Sevenum

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 7:27

De beste kerststol van Nederland komt dit jaar uit Sevenum.

Uit de jaarlijkse test van vakorganisatie Echte Bakkers kwam het kerstbrood van bakker Bas Gommans als beste uit de test, meldt Bakkerswereld.

Eeteigenschappen
De prijs gaat daarmee voor de vierde keer naar Sevenum. Ook in 2012, 2013 en 2014 werd de stol van Gommans uitgekozen tot het beste kerstbaksel van Nederland. De stol werd door de jury uitgekozen uit in totaal 188 kerststollen, ingezonden door 103 bakkers. "Hij is absoluut onderscheidend in smaak en eeteigenschappen en ook het model is prachtig", aldus de lyrische jury.

Vijf sterren
Volgens diezelfde jury is het ook elders in de provincie goed stol eten. Bakker Peter Hagedoren uit Hoensbroek, winnaar in 2016, eindigde als derde. De keurmeesters waren verder vol lof over de kerststollen van bakkerij Claessen uit Susteren, Roubroeks uit Sittard en Koolen in Ell die ook allemaal vijf sterren scoorden.

Lees ook: Limburgse bakker bakt beste kerststol van het land

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen