Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beste' Bundesliga-keeper Flekken krijgt weer reserverol

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 10:30

Statistisch gezien heeft geen enkele keeper in de Bundesliga een betere eerste seizoenshelft achter de rug dan Mark Flekken. De doelman uit Bocholtz kan bogen op het beste reddingspercentage van alle eerste keepers op het hoogste niveau in Duitsland.

Hij belandt bij de hervatting van de competitie echter op de reservebank.

Top vijf
Flekken, die onder de lat staat bij SC Freiburg, stopte 48 van de 64 doelpogingen die op hem werden afgevuurd: 78,1 procent. De andere keepers in de top vijf in die categorie, namelijk Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach), Koen Casteels (VFL Wolfsburg), Rafal Gikiewicz (Union Berlin) en Alexander Nübel (Schalke 04), scoren allemaal beneden de 75 procent.

Gelukje
Door een blessure bij Alexander Schwolow, die al jaren in dienst van Freiburg speelt en ook dit seizoen als eerste keus begon bij de club uit het Schwarzwald, mocht de 26-jarige Flekken vanaf de negende speelronde in alle competitiewedstrijden opdraven. Een 'gelukje' voor de Limburger die vooral bekendheid verwierf als 'bidonkeeper'.

Flekken had zelf de eerste zes duels van het huidige seizoen verstek moest laten gaan vanwege een enkelkwetsuur.

Lees ook: Domper doelman Flekken: blessure vlak voor Bundesliga-start

Waardevol
Eenmaal onder de lat bewees Flekken zijn waarde. Bij zijn eerste optreden won Freiburg direct van Red Bull Leipzig, de Bundesliga-koploper die tot dusver slechts tweemaal onderuit ging. Ook de drie daaropvolgende duels verloren Freiburg en Flekken niet. Die eerste nederlaag kwam pas op 1 december, toen Freiburg op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, mede door de enige serieuze fout van Flekken, met 4-2 de boot in ging.

Mark Flekken SC Freiburg-RB Leipzig (26 okt 2019)
Foto: Orange Pictures

Lees ook: Freiburg met 'bidonkeeper' Flekken in basis naar tweede plek

Tevreden
"Ik ben blij dat het niet maar twee wedstrijden zijn die ik gespeeld heb. En ik ben tevreden met wat ik geleverd heb, met uitzondering van die ene fout tegen Gladbach", zei Flekken daar onlangs over tegen SWR Sport. In die wedstrijd werd ook de enige penalty tegen Flekken dit seizoen gegeven. Die strafschop werd gemist, doordat Breel Embolo de bal op de paal mikte.

Europees ticket
Niet alleen Flekken, maar heel Freiburg kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. De club staat met 26 punten uit 17 duels op een verdienstelijke achtste plaats op de ranglijst en dingt daardoor mee om een Europees ticket aan het eind van het seizoen. Freiburg stond zelfs een tijdje in de top vier van de Bundesliga.

Lees ook: Eerste clean sheet en plek vier voor Flekken in Bundesliga

Goede nummer twee
Intussen is Schwolow hersteld van zijn kwetsuur. Freiburg bereidde zich, met beide keepers, in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Trainer Christian Streich heeft daar laten weten dat Schwolow met ingang van de competitiehervatting, zaterdag tegen 1. FSV Mainz, weer op een basisplaats kan rekenen. Flekken belandt dus weer op de bank.

"Er is altijd een grote concurrentiestrijd en Flekki heeft het super gedaan. Het doet me goed dat ik zo'n goede nummer twee achter me heb", zei Schwolow tegen het Zuid-Duitse medium over zijn concurrent.

Clubfilosofie
Flekken, die via de Roda JC-jeugd, Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg in de zomer van 2018 bij Freiburg terechtkwam, werd niet verrast door dat besluit. "Ik had er een beetje op gerekend, omdat de clubfilosofie duidelijk is. Natuurlijk hoop je op iets anders, maar doordat ik het wel zag aankomen, kwam de tik iets minder hard aan", zegt hij.

Zijn verstandhouding met Schwolow is goed. "Hij kan daar niets aan doen, hij is de nummer een. Dat wist ik toen ik naar deze club kwam."

Hongerig
Dat betekent niet dat Flekken de spreekwoordelijke handdoek werpt. "Ik heb nu geproefd aan de Bundesliga en ben hongerig naar meer. Voorlopig zal ik niet meer zoveel wedstrijden spelen, maar wanneer ik mag spelen, dan ben ik er klaar voor."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen