Overslaan en naar de inhoud gaan

Beste Binnenstad van Nederland: Roermond of Gouda?

Geplaatst opvrijdag 17 juli 2015 - 12:08

Wie heeft de 'Beste Binnenstad'? Roermond of Gouda? De twee steden staan in de finale van de verkiezing.

De twee strijden om de titel in de categorie middelgrote steden. Roermond en Gouda lieten daarmee Almere, Helmond en Middelburg achter zich.

Hoge niveau
De jury van de verkiezing meent dat vooral de synergie tussen het Designer Outlet en de binnenstad een sterk punt is in Roermond. Ook prijst ze 'het constante, hoge niveau van de binnenstad'.

Venlo
Twee jaar geleden won Venlo de verkiezing. De stad werd toen boven Zaandam verkozen. Overigens won Roermond de titel ook al eens. Tussen 2009-2011 mocht Roermond zich al eens twee jaar lang beste binnenstad noemen.

Jury
Roermond krijgt op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober bezoek van een onafhankelijke jury. Op 18 november wordt bekend gemaakt wie zich twee jaar lang de Beste Binnenstad van Nederland mag noemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Winkelcentrum Roermond wellicht compacter
Actie tegen uitbreiding Outlet als signaal aan gemeente
Plan voor brug tussen Outlet en Roermondse binnenstad
Auto Parkeren Parkeerplaats
Drukte rond Venlo en Roermond door Duitse feestdag
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen