Overslaan en naar de inhoud gaan

'Besmettingen zorgcentra Zuyderland geïsoleerde gevallen'

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2020 - 17:24

De drie coronabesmettingen bij zorgcentra van Zuyderland in Susteren en Born zijn geïsoleerde gevallen.

Geen andere bewoners of werknemers van de verzorgingstehuizen zijn positief getest, zegt Roel Goffin van Zuyderland bij L1 Vandaag.

Geen garanties
Hij zegt dat besmettingen ondanks alle maatregelen niet zijn uit te sluiten. "Het virus is nu eenmaal onder ons. De verzorgingshuizen zijn open, dus je kunt geen garanties bieden. Uiteraard zijn we wel heel alert. We testen veel, we proberen er goed mee om te gaan."

Lees ook: Opnieuw coronabesmettingen in zorgcentra Zuyderland

Schrik
Vooral bij zorgcentrum Vastrada in Susteren is de schrik bij personeel, bewoners en familie groot. "De besmetting heeft hier een grote impact. Bij de eerste golf raakte hier niemand besmet, nu wel. Dat is schrikken", aldus Goffin.

Niks draconisch
Draconische maatregelen zoals in het voorjaar, toen zorgcentra wekenlang hermetisch op slot gingen, sluit de zorgbestuurder deze keer uit. "De maatregelen die we nemen zijn maatwerk, bijvoorbeeld door besmette bewoners op hun kamer te isoleren. We kunnen eventueel ook een afdeling sluiten, maar zeker geen heel huis."

Bezoek
Ook is het niet de bedoeling dat het bezoek voor de besmette bewoners wordt geschrapt. "Uiteraard wel met gepaste maatregelen, maar we gaan niemand afzonderen. En dat hoeft ook niet, door het gebruik van mondkapjes en het houden van voldoende afstand." Ook voor het personeel zijn de regels iets aangescherpt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen