Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmettingen dalen voorzichtig, maar ziekenhuisopnames niet

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 16:01

De afgelopen zeven dagen zijn 2.632 nieuwe gevallen van het coronavirus in Limburg gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat is een daling ten opzichte van vorige week, toen het RIVM nog 2.988 nieuwe besmettingen in onze provincie meldde.

Noord-Limburg
De gemeenten in Noord-Limburg zijn het zwaarst getroffen. Venray kende afgelopen week relatief de meeste besmettingen (440 per duizend inwoners). Ook in Weert (425) en Horst aan de Maas (372) ligt het relatief aantal nieuwe besmettingen hoog boven het provinciaal gemiddelde van 235 per duizend inwoners.

Meerssen (127), Maasgouw (129) en Brunssum (136) kenden relatief de minste nieuwe coronagevallen.

Positief
Landelijk is er ook voor het eerst in maanden een kleine daling zichtbaar in het aantal nieuwe besmettingen. De afgelopen zeven dagen waren er in ons land 64.087 nieuwe gevallen van het coronavirus. Vorige week meldde het RIVM nog 67.542 positieve tests.

De laatste besmettingscijfers over het coronavirus zijn volgens coronaminister Hugo de Jonge "niet slecht, maar ook niet goed genoeg".

Ziekenhuis
Het aantal ziekenhuisopnames is nog wel gestegen ten opzichte van een week geleden. In de afgelopen zeven dagen werden 40 Limburgers opgenomen vanwege corona, een week eerder waren dat er nog 32.

Ook kwamen er zeker twaalf mensen te overlijden aan de gevolgen van Covid-19 in onze provincie. Het gaat om inwoners van Leudal (4 personen), Venray, Bergen, Valkenburg aan de Geul, Maastricht, Heerlen, Gulpen-Wittem en Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen