Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmettingen dalen voorzichtig, maar ziekenhuisopnames niet

Geplaatst opdinsdag 3 november 2020 - 16:01

De afgelopen zeven dagen zijn 2.632 nieuwe gevallen van het coronavirus in Limburg gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat is een daling ten opzichte van vorige week, toen het RIVM nog 2.988 nieuwe besmettingen in onze provincie meldde.

Noord-Limburg
De gemeenten in Noord-Limburg zijn het zwaarst getroffen. Venray kende afgelopen week relatief de meeste besmettingen (440 per duizend inwoners). Ook in Weert (425) en Horst aan de Maas (372) ligt het relatief aantal nieuwe besmettingen hoog boven het provinciaal gemiddelde van 235 per duizend inwoners.

Meerssen (127), Maasgouw (129) en Brunssum (136) kenden relatief de minste nieuwe coronagevallen.

Positief
Landelijk is er ook voor het eerst in maanden een kleine daling zichtbaar in het aantal nieuwe besmettingen. De afgelopen zeven dagen waren er in ons land 64.087 nieuwe gevallen van het coronavirus. Vorige week meldde het RIVM nog 67.542 positieve tests.

De laatste besmettingscijfers over het coronavirus zijn volgens coronaminister Hugo de Jonge "niet slecht, maar ook niet goed genoeg".

Ziekenhuis
Het aantal ziekenhuisopnames is nog wel gestegen ten opzichte van een week geleden. In de afgelopen zeven dagen werden 40 Limburgers opgenomen vanwege corona, een week eerder waren dat er nog 32.

Ook kwamen er zeker twaalf mensen te overlijden aan de gevolgen van Covid-19 in onze provincie. Het gaat om inwoners van Leudal (4 personen), Venray, Bergen, Valkenburg aan de Geul, Maastricht, Heerlen, Gulpen-Wittem en Landgraaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen