Edit - dag twee inkom

Introductieweek Maastricht (nog) geen besmettingshaard

De GGD Zuid-Limburg heeft geen significante stijging in het aantal positieve sneltestresultaten waargenomen tijdens de introductieweek voor studenten in Maastricht, de INKOM.

Corona, coronavirus, test, coronatest, Covid-19
Daling van aantal coronagevallen en opnames zet door

Het aantal nieuwe coronagevallen daalt in Limburg gestaag verder, maar iets minder snel dan laatste weken.

Basisschool De Triolier Reuver
Basisschool in Reuver sluit deuren na corona-uitbraak

Het schooljaar van bassischool De Triolier in Reuver zit er twee dagen eerder dan gepland op. De basisschool heeft woensdagmiddag alle leerlingen naar huis gestuurd na een oplopend aantal coronabesmettingen.

iStock-1215294103
Aantal coronabesmettingen verdubbelt binnen een week

Het aantal coronabesmettingen in Limburg is binnen een week verdubbeld. In totaal werden 3074 mensen in de provincie positief getest.

Stereo Sunday (3 juli 2021)
Bijna honderd bezoekers Stereo Sunday waren besmet

Festival Stereo Sunday blijkt vorige week een flinke besmettingshaard te zijn geweest want nu blijkt dat 93 mensen het coronavirus onder de leden hadden.

sneltest corona covid jongeren studenten vrouw (stock)
Limburg kampt met snel stijgende besmettingscijfers

Limburg kampt met snel stijgende besmettingscijfers net zoals in de rest van Nederland het geval is.

stock vaccinatie coronavaccinatie corona
GGD: 'Nog geen victorie kraaien over dalend risiconiveau'

Het terugschroeven van het corona-alarm in Limburg is een prima eerste stap maar nog geen aanleiding om victorie te kraaien, zo waarschuwt de GGD.

Volker Hackert
GGD-arts: 'Vaccinatiemaatschappij is aanstaande'

Volker Hackert van de Zuid-Limburgse GGD is overwegend positief over de meest recente besmettingscijfers. De vaccinatieresultaten in zijn regio stemmen hem helemaal hoopvol.

drukte Herzogenrath
Dinsdag strengere regels: drukte bij Duitse tankstations

Het aanscherpen van coronamaatregelen in Duitsland leidt maandag tot drukte bij tankstations net over de grens.

Hotelschool Maastricht campus (26 jun 2020)
Corona-uitbraak op campus hotelschool: 103 besmettingen

Er is een forse corona-uitbraak onder eerstejaarsstudenten die op de campus van de Hotel Management School in Maastricht verblijven. In totaal zijn 103 studenten positief getest op corona.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten