Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmette lerares Eygelshoven liep virus buiten school op

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 13:58

De GGD vermoedt dat de besmette docente van basisschool De Veldhof in Eygelshoven het coronavirus buiten de school heeft opgelopen. Dat zegt Christian Hoebe, infectiearts bij de GGD Zuid-Limburg.

"We kunnen niet helemaal traceren waar dat precies is geweest. Het virus waart rond in de samenleving, daar heeft ze het waarschijnlijk opgelopen", aldus Hoebe. Ze heeft vervolgens op school waarschijnlijk enkele collega's besmet.

Lees ook: Les op afstand na coronabesmettingen school Eygelshoven

11 mei
De vrouw meldde zich maandag 11 mei ziek nadat ze in de ochtend nog twee kleuterklassen les had gegeven. Ze had toen al enkele dagen milde klachten. Bij drie andere personeelsleden werd het virus vervolgens ook vastgesteld.

Uit het contactonderzoek blijkt ook dat zes leerlingen nauw contact hebben gehad met een van de besmette personeelsleden. De ouders van die kinderen worden ingelicht door de GGD, zodat de kinderen getest kunnen worden.

Video: L1

Wachten op uitslagen
De GGD onderzoekt nu of de andere personeelsleden door de docent besmet zijn. Om daar zeker van te zijn is extra onderzoek nodig. De GGD liet vrijdagavond aan L1 weten dat niemand van de eerste vijftien geteste personeelsleden het virus onder de leden heeft. Op de testresultaten van 21 andere medewerkers wordt nog gewacht.

Les op afstand
Vanwege de besmettingen geeft de basisschool komende week weer les op afstand. Het lukt volgens de GGD niet om op school les te geven. In plaats daarvan wordt het digitaal lesgeven weer opgepakt, zoals dat al enkele weken gebeurde.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen