Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmette lerares Eygelshoven liep virus buiten school op

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 13:58

De GGD vermoedt dat de besmette docente van basisschool De Veldhof in Eygelshoven het coronavirus buiten de school heeft opgelopen. Dat zegt Christian Hoebe, infectiearts bij de GGD Zuid-Limburg.

"We kunnen niet helemaal traceren waar dat precies is geweest. Het virus waart rond in de samenleving, daar heeft ze het waarschijnlijk opgelopen", aldus Hoebe. Ze heeft vervolgens op school waarschijnlijk enkele collega's besmet.

Lees ook: Les op afstand na coronabesmettingen school Eygelshoven

11 mei
De vrouw meldde zich maandag 11 mei ziek nadat ze in de ochtend nog twee kleuterklassen les had gegeven. Ze had toen al enkele dagen milde klachten. Bij drie andere personeelsleden werd het virus vervolgens ook vastgesteld.

Uit het contactonderzoek blijkt ook dat zes leerlingen nauw contact hebben gehad met een van de besmette personeelsleden. De ouders van die kinderen worden ingelicht door de GGD, zodat de kinderen getest kunnen worden.

Video: L1

Wachten op uitslagen
De GGD onderzoekt nu of de andere personeelsleden door de docent besmet zijn. Om daar zeker van te zijn is extra onderzoek nodig. De GGD liet vrijdagavond aan L1 weten dat niemand van de eerste vijftien geteste personeelsleden het virus onder de leden heeft. Op de testresultaten van 21 andere medewerkers wordt nog gewacht.

Les op afstand
Vanwege de besmettingen geeft de basisschool komende week weer les op afstand. Het lukt volgens de GGD niet om op school les te geven. In plaats daarvan wordt het digitaal lesgeven weer opgepakt, zoals dat al enkele weken gebeurde.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen