Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmette geitenhouder: ‘Ik heb niets geheim gehouden’

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 6:05

Ron Grooten heeft niet verzwegen dat zijn bedrijf besmet was met Q-koorts. "Allemaal onzin: ik heb alles volgens de regels gedaan."

Dat zegt de voormalig geitenboer uit Ransdaal donderdag in De Limburger.

Aangifte
Het echtpaar reageert op hun nieuwe adres in Klimmen voor het eerst op beschuldigingen dat het in maart 2009 om bedrijfseconomische redenen de Q-koortsbesmetting drie weken geheim zou hebben gehouden. In die periode zouden bezoekers Q-koorts hebben kunnen oplopen mogelijk met de dood of een chronische aandoening tot gevolg. Na de aantijging hebben recent twee Q-koorts-patiënten aangifte gedaan tegen Grooten. Ze willen dat de boer vervolgd wordt wegens dood door schuld en zware mishandeling.

Oud-stagiaire
Grooten vindt het verschrikkelijk dat hij nu als een moordenaar wordt weggezet. Reden voor hem om anderhalve maand nadat in een uitzending van Zembla beschuldigingen tegen hem werden geuit te reageren. Oud-stagiaire Jesse Kuijpers, begeleider van een groep verstandelijk gehandicapten die als hulpboer op Nuje Caris werkten, stelde daar dat Grooten hem op 4 maart 2009 had verteld dat er Q-koorts was vastgesteld en dat dat geheim moest blijven.

Onzin
Onzin, stelt Grooten. "Ik heb niets geheim gehouden." De voormalige geitenhouder laat een brief van de Voedsel- en Warenautoriteit zien: volgens hem de bevestiging dat zijn zorgboerderij pas op 25 maart officieel besmet werd verklaard en niet drie weken eerder. In een reactie bleef Kuijpers gisteren bij zijn bewering dat hem wel degelijk op 4 maart is verzocht de besmetting stil te houden.

Lees meer in De Limburger van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen