Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmette geitenhouder: ‘Ik heb niets geheim gehouden’

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 6:05

Ron Grooten heeft niet verzwegen dat zijn bedrijf besmet was met Q-koorts. "Allemaal onzin: ik heb alles volgens de regels gedaan."

Dat zegt de voormalig geitenboer uit Ransdaal donderdag in De Limburger.

Aangifte
Het echtpaar reageert op hun nieuwe adres in Klimmen voor het eerst op beschuldigingen dat het in maart 2009 om bedrijfseconomische redenen de Q-koortsbesmetting drie weken geheim zou hebben gehouden. In die periode zouden bezoekers Q-koorts hebben kunnen oplopen mogelijk met de dood of een chronische aandoening tot gevolg. Na de aantijging hebben recent twee Q-koorts-patiënten aangifte gedaan tegen Grooten. Ze willen dat de boer vervolgd wordt wegens dood door schuld en zware mishandeling.

Oud-stagiaire
Grooten vindt het verschrikkelijk dat hij nu als een moordenaar wordt weggezet. Reden voor hem om anderhalve maand nadat in een uitzending van Zembla beschuldigingen tegen hem werden geuit te reageren. Oud-stagiaire Jesse Kuijpers, begeleider van een groep verstandelijk gehandicapten die als hulpboer op Nuje Caris werkten, stelde daar dat Grooten hem op 4 maart 2009 had verteld dat er Q-koorts was vastgesteld en dat dat geheim moest blijven.

Onzin
Onzin, stelt Grooten. "Ik heb niets geheim gehouden." De voormalige geitenhouder laat een brief van de Voedsel- en Warenautoriteit zien: volgens hem de bevestiging dat zijn zorgboerderij pas op 25 maart officieel besmet werd verklaard en niet drie weken eerder. In een reactie bleef Kuijpers gisteren bij zijn bewering dat hem wel degelijk op 4 maart is verzocht de besmetting stil te houden.

Lees meer in De Limburger van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen