Overslaan en naar de inhoud gaan

Besmette eieren bij zeven Limburgse pluimveebedrijven

Geplaatst opvrijdag 4 augustus 2017 - 14:40

Zeven pluimveebedrijven uit Limburg staan op de lijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hun eieren zijn in aanraking gekomen met fipronil.

Het gaat om boeren uit Kelpen-Oler, Leveroy, Heythuysen, Ospel, Hunsel en twee uit Ysselsteyn.

Gevaar
De eieren van de boerderijen uit Kelpen-Oler, Leveroy en Heythuysen vallen in de zwaardere categorie. Geadviseerd wordt om kinderen deze eieren niet te laten eten.

Fipronil
Bij de pluimveebedrijven uit Hunsel, Ospel en twee bedrijven uit Ysselsteyn zijn de eieren in aanraking gekomen met fipronil, maar daar is de stof in lagere concentraties aangetroffen.

Verboden
In totaal staan er in Nederland 138 pluimveebedrijven op de lijst. Zij kregen de afgelopen maanden allemaal een behandeling tegen bloedluis van pluimvee-servicebedrijf Chickfriend. In het middel dat werd gebruikt, zat het gif fipronil. Dat middel is sinds 1 januari verboden in de pluimveehouderij.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs pluimveebedrijf plat door verboden stof in eieren
NVWA blokkeert nog eens tientallen pluimveebedrijven
NVWA: gevaarlijke eieren in omloop
Toxicologen: geen acuut gevaar fipronil
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen