Overslaan en naar de inhoud gaan

Besluit over opening A2-tunnel in november

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 6:27

Avenue2 beslist half november wanneer de Koning Willem- Alexandertunnel in Maastricht open gaat.

Over ongeveer een maand moeten de resultaten van alle tunneltesten duidelijk zijn en kan een definitief openingsplan worden vastgesteld.

Testen
Het was aanvankelijk de bedoeling dat de eerste drie tunnelbuizen rond deze tijd open zouden gaan, de laatste buis in december. Al eerder werd duidelijk dat dit niet haalbaar is, omdat het testen van de vijftig systemen in de tunnel - van ventilatie tot snelheidsdetectie - meer tijd kost dan verwacht. Nog de hele maand oktober worden de laatste SIT-tests (Site Integration Tests) gedaan.

Pas als duidelijk is wat hiervan de bevindingen zijn en of er nog zaken aangepast moeten worden, kan een planning gemaakt worden voor de opening.

Lees op www.limburger.nl: Wat maakt het testen in A2-tunnel zo intensief?

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Problemen bevestigd bij laatste rampenoefening A2-tunnel
Geen verzet tegen trajectcontrole in A2-tunnel Maastricht
Bovenste buizen A2-tunnel 'hele dag' dicht wegens storing
Vanaf 16 december via A2-tunnel door Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen