Overslaan en naar de inhoud gaan

Besluit over grensweg N598 naar De Plank uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 18 november 2016 - 12:52

Een besluit over de reconstructie van de N598 tussen buurtschap De Hut bij Margraten en de Belgische grens bij het gehucht De Plank wordt met een kwartaal uitgesteld.

In een statencommissie wilde een meerderheid van CDA, PVV, VVD, GroenLinks, 50Plus en Volkspartij Limburg pas groen licht geven als een oplossing is gevonden voor een carréboerderij aan de Planckweg.

Fietspad
Die boerderij krijgt een fietspad voor de deur en dat leidt tot gevaarlijke situaties voor het landbouwverkeer vanuit dat woonerf. Om zicht te krijgen op de weg moeten landbouwvoertuigen namelijk het fietspad oprijden, terwijl ze absoluut niet kunnen zien of er fietsers van links komen.

De betreffende agrariër heeft dan ook als enige bezwaar aangetekend tegen de reconstructie van de provinciale weg.

Oplossingen
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts zegde toe zelf ter plaatse te gaan kijken en te proberen alsnog tot een oplossing te komen. Vanuit de politiek werden drie opties genoemd: verlegging van het fietspad naar de overkant van de weg op Belgisch grondgebied, het verplaatsen van de inrit of een totale verplaatsing van de boerderij.

Fietspad
De gedeputeerde stelde dat hij zich allerlei maatregelen kan voorstellen maar dat de meeste wel extra geld kosten. Bovendien staat men van Belgische zijde tot nu toe niet te springen om het fietspad te verleggen. "Een ideaalplaatje is in de praktijk niet altijd te realiseren. Maar ik ga mijn best doen om er alsnog uit te komen", aldus Geurts.

Over de reconstructie van de provinciale weg van De Hut wordt al bijna 10 jaar gesproken. Voor de opknapbeurt is 10 miljoen euro beschikbaar.

Lees ook: ANWB: tientallen fietsknelpunten moeten worden aangepakt

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aangepast voorstel reconstructie N598 vertraagd
Provincie wil verdere vertraging opknapbeurt N598 voorkomen
PvdA op de bres voor vrijwilligers RTV Maas en Mergelland
Fusie tussen Eijsden en Margraten verliep rustig
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen