Overslaan en naar de inhoud gaan

Beslissing rechtbank vernietigd: Mohammed G. zit weer vast

Geplaatst opvrijdag 27 april 2018 - 6:32

Jihadist Mohammed G. (29) uit Maastricht zit weer in de gevangenis.

Twee weken geleden werd de 'extreem gevaarlijke' G. door de rechtbank in vrijheid gesteld. Het hof in Den Haag heeft deze beslissing vernietigd, zo meldt De Limburger.

Hechtenis
Een woordvoerster zegt tegen de krant dat de de gronden voor voorlopige hechtenis nog onverminderd aanwezig zijn. G. verdwijnt nu dertig dagen achter de tralies.

Lees ook: 'Extreem gevaarlijke' jihadist Mohammed G. is weer vrij

Granaat
Eerder dit jaar werd G. met gebruik van een granaat door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn Maastrichtse flat. Volgens justitie werd hij aangehouden vanwege een ernstig geweldsmisdrijf, maar meer details hierover zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Terreurdreiging
G. staat al jarenlang bovenaan de lijsten van justitie en de inlichtingendienst wat betreft terreurdreiging. Hij deed in het verleden verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak. De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen