Overslaan en naar de inhoud gaan

Beslissing rechtbank vernietigd: Mohammed G. zit weer vast

Geplaatst opvrijdag 27 april 2018 - 6:32

Jihadist Mohammed G. (29) uit Maastricht zit weer in de gevangenis.

Twee weken geleden werd de 'extreem gevaarlijke' G. door de rechtbank in vrijheid gesteld. Het hof in Den Haag heeft deze beslissing vernietigd, zo meldt De Limburger.

Hechtenis
Een woordvoerster zegt tegen de krant dat de de gronden voor voorlopige hechtenis nog onverminderd aanwezig zijn. G. verdwijnt nu dertig dagen achter de tralies.

Lees ook: 'Extreem gevaarlijke' jihadist Mohammed G. is weer vrij

Granaat
Eerder dit jaar werd G. met gebruik van een granaat door een arrestatieteam van zijn bed gelicht in zijn Maastrichtse flat. Volgens justitie werd hij aangehouden vanwege een ernstig geweldsmisdrijf, maar meer details hierover zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Jihadist Mohammed G. aangehouden in Maastricht

Terreurdreiging
G. staat al jarenlang bovenaan de lijsten van justitie en de inlichtingendienst wat betreft terreurdreiging. Hij deed in het verleden verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak. De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen