Overslaan en naar de inhoud gaan

Beslissing over deelname Eaters aan BeNe-League uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 10:12

Waar deze week een knoop doorgehakt zou worden over deelname van Nederlandse ijshockeyclubs aan de BENE-League, is die beslissing dinsdagavond uitgesteld tot eind september.

Er zijn voor onder meer Snackpoint Eaters Limburg nog teveel onduidelijkheden om met zekerheid te kunnen zeggen dat het voor hen rendabel is om dit seizoen te gaan ijshockeyen.

Onduidelijkheden en lichtpuntjes
"Wegens de vele onduidelijkheden en vragen maar ook mogelijke lichtpuntjes aan de horizon hebben diverse clubs uitstel gevraagd tot maximaal het einde van de maand", zo laten de vijf Nederlandse ijshockeyverenigingen Geleen, Heerenveen, Den Haag, Zoetermeer en Nijmegen weten. Door de coronamaatregelen wordt het organiseren van ijshockeywedstrijden een kostbare zaak. Zo moeten er op toeschouwers- en op spelersniveau aanpassingen worden gedaan.

Lees ook: Eaters: 'Met vijf Nederlandse clubs spelen, of niet'

Verantwoorde oplossingen
Eerder liet Eaters-voorzitter Ron Lahay al weten dat de Nederlandse clubs het in grote lijnen met elkaar eens zijn. Dat lijkt nog steeds het geval. "Alle clubs kampen min of meer met dezelfde uitdagingen en zijn momenteel druk doende om verantwoorde oplossingen te zoeken", zo laten de verenigingen optekenen.

BeNe-League
De BENE-League begint op z'n vroegst op 1 december. Maar mochten de Nederlandse clubs meer tijd nodig hebben, dan wordt de competitiestart verder verschoven of gaat er mogelijk zelfs een streep door de hele BENE-League.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen