Overslaan en naar de inhoud gaan

Beslissing over Amstel Gold Race uitgesteld

Geplaatst opvrijdag 25 september 2020 - 14:11

Een definitief besluit voor het doorgaan van de Amstel Gold Race op 10 oktober is vooralsnog uitgesteld.

De organisatie van de wielerklassieker is hierover nog in goed overleg met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de betrokken gemeenten, laat directeur Roy Packbier van de organisatie aan L1 weten.

Overleg
Er is door de organisatie van de Amstel Gold Race een compleet plan met maatregelen ingediend om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. In dat plan staan onder meer oplossingen om ervoor te zorgen dat de start, finish en de beklimmingen vrij van publiek zijn.

"Door de huidige situatie met Covid-19 is de besluitvorming rondom de vergunningverlening van de Amstel Gold Race 2020 complexer dan voorheen", laat Packbier weten. "Een definitief besluit volgt naar verwachting volgende week."

Tv-editie
Koersdirecteur Leo van Vliet maakte zondag in het L1-programma Tour de L1mbourg al bekend dat de wielerklassieker dit jaar, als hij doorgaat, echt een tv-editie zal worden, doordat grote delen van het parcours niet bereikbaar zullen zijn voor het publiek.

Lees ook: Van Vliet: 'Vrijdag beslissing over Amstel Gold Race'

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen