Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beslag gelegd op vermogen van privédetective

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 12:20

Er is beslag gelegd op rekeningen en panden van privédetective Ben Zuidema (81). Dat komt door een conflict met zakenman Michel Sniekers, die zich gefopt voelt door de detective uit Wessem.

Sniekers nam onlangs voor vier ton het Nederlands Opleidingsbureau over van Zuidema. Dat bedrijf detacheert verkeersregelaars, die onder meer worden ingezet bij het Designer Outlet in Roermond.

Zes ton
Volgens Sniekers heeft Zuidema informatie achtergehouden bij de verkoop. Zo zouden er door de komst van een parkeergarage minder verkeersregelaars nodig zijn bij het Designer Outlet. Dat betekent minder inkomsten voor het Nederlands Opleidingsbureau. Zuidema zou dit bewust niet hebben verteld bij het bespreken van de deal. Zakenman Sniekers is onaangenaam verrast en eist nu het aankoopbedrag van vier ton terug, plus een schadevergoeding van ongeveer twee ton.

Minder stress
De detective is zich van geen kwaad bewust. "Luister, ik ben 81 jaar oud en ik had drie bedrijven. Ik wilde een minder stressvol leven, vandaar dat ik het bedrijf verkocht. Niet omdat ik schulden heb of iets van die strekking. In het verkoopproces, dat ruim één jaar heeft geduurd, ben ik volledig transparant geweest. Hij wist dat de situatie zou veranderen, dat heb ik hem tot drie keer toe gezegd. Dit vind ik heel vreemd."

Geen commentaar
Zakenman Sniekers verwijst voor toelichting naar zijn advocaat Sander Aben. Deze wil op dit moment niet op de zaak reageren. "De zaak ligt bij de rechter, die moet er iets van vinden. Ik denk niet dat we dit nu via de media moeten uitvechten", zegt de raadsman.

Op een houtje
Ondertussen heeft Zuidema al weken geen toegang tot zijn rekeningen. "Mijn vrouw moest laatst pinnen, een bedrag van twaalf euro geloof ik. Dat ging niet. We zijn al tienduizend euro kwijt aan proceskosten. Maar met mij hoef je geen medelijden te hebben." De detective heeft een kort geding aangespannen om het beslag op te heffen. Dat kort geding speelt op 1 november. In december wordt de volledige zaak behandeld in de rechtbank.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen