Overslaan en naar de inhoud gaan

Bescherming tegen bevers voor bomen Roggel

Geplaatst opmaandag 6 april 2015 - 22:52

Het waterschap Peel en Maasvallei gaat twee rijen monumentale beuken langs de Roggelsebeek bij Heibloem beschermen tegen vraat van bevers.

Een deel van de bomen is al flink aangevreten.

Wobra
De bomen worden nu tot een meter hoogte ingesmeerd met het middel Wobra dat de knagers op afstand moet houden. Dat gebeurt om te voorkomen dat de bomen helemaal vernield worden. Het waterschap heeft overwogen om rasters om de stammen te plaatsen, maar vond dat uiteindelijk geen fraaie oplossing.

Verse sapstromen
Normaal gesproken worden beukenbomen niet aangevreten door bevers. Maar het waterschap denkt dat de verse sapstromen in het voorjaar de bomen opeens wél aantrekkelijk maken voor het knaagdier.

Karakteristiek
Andere bomen in de buurt worden niet ingesmeerd met het spul, maar voor de monumentale beuken maakt het waterschap een uitzondering. Ze zijn namelijk karakteristiek voor het aanzien van de Roggelsebeek bij Heibloem.

Foto: Waterschap Peel en Maasvallei
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beverpastei en beverworst, een oplossing?
Beverfamilie uit Beesel gaat verhuizen
Bevers in Noord-Limburg gefilmd
Beverburcht in brand gestoken in Ohé en Laak
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen