Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt'

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 18:15

Het is meer dan beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt. Dat vindt de uit Roggel afkomstige directeur van Amnesty International, Eduard Nazarkski.

In AvondGasten zei hij dinsdagavond hij dat hij zich 'kapot schaamt' omdat Europa er niet in slaagt om de opvang beter te organiseren.

Geboren in modder
​Nazarski
was zelf kort geleden nog in vluchtelingenkamp Idomeni bij de Grieks-Macedonische grens en zag hoe daar baby's in de modder werden geboren. Volgens hem hebben de Europese landen jarenlang weggekeken in de hoop dat het probleem wel overging.

Meest nodeloze crisis
Volgens de Roggelnaar zou Europa het probleem best kunnen oplossen, als de landen het eens zouden worden over de aanpak. "Het gaat om niet eens zoveel mensen." Dat maakt de vluchtelingencrisis volgens hem 'de meest nodeloze crisis ooit'.

Bang voor de kiezers
Politiek journalist Kees Boonman stelt in
AvondGasten dat deze vluchtelingencrisis de Europese Unie doet wankelen. "De politieke leiders zijn doodsbang voor de kiezer en daarom gebeurt er niets. Maar het is de taak van politici om voorop te lopen, om uit te leggen dat opvang moet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
'Meerderheid vluchtelingen keert terug naar vaderland'
'Mensen gaan nu eenmaal dood. Dat moeten we aanvaarden'
Top Limburgse buuttewereld houdt try-out in Roggel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen