Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt'

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 18:15

Het is meer dan beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt. Dat vindt de uit Roggel afkomstige directeur van Amnesty International, Eduard Nazarkski.

In AvondGasten zei hij dinsdagavond hij dat hij zich 'kapot schaamt' omdat Europa er niet in slaagt om de opvang beter te organiseren.

Geboren in modder
​Nazarski
was zelf kort geleden nog in vluchtelingenkamp Idomeni bij de Grieks-Macedonische grens en zag hoe daar baby's in de modder werden geboren. Volgens hem hebben de Europese landen jarenlang weggekeken in de hoop dat het probleem wel overging.

Meest nodeloze crisis
Volgens de Roggelnaar zou Europa het probleem best kunnen oplossen, als de landen het eens zouden worden over de aanpak. "Het gaat om niet eens zoveel mensen." Dat maakt de vluchtelingencrisis volgens hem 'de meest nodeloze crisis ooit'.

Bang voor de kiezers
Politiek journalist Kees Boonman stelt in
AvondGasten dat deze vluchtelingencrisis de Europese Unie doet wankelen. "De politieke leiders zijn doodsbang voor de kiezer en daarom gebeurt er niets. Maar het is de taak van politici om voorop te lopen, om uit te leggen dat opvang moet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
'Meerderheid vluchtelingen keert terug naar vaderland'
'Mensen gaan nu eenmaal dood. Dat moeten we aanvaarden'
Top Limburgse buuttewereld houdt try-out in Roggel
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen