Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt'

Geplaatst opdinsdag 24 mei 2016 - 18:15

Het is meer dan beschamend hoe Europa met vluchtelingen omspringt. Dat vindt de uit Roggel afkomstige directeur van Amnesty International, Eduard Nazarkski.

In AvondGasten zei hij dinsdagavond hij dat hij zich 'kapot schaamt' omdat Europa er niet in slaagt om de opvang beter te organiseren.

Geboren in modder
​Nazarski
was zelf kort geleden nog in vluchtelingenkamp Idomeni bij de Grieks-Macedonische grens en zag hoe daar baby's in de modder werden geboren. Volgens hem hebben de Europese landen jarenlang weggekeken in de hoop dat het probleem wel overging.

Meest nodeloze crisis
Volgens de Roggelnaar zou Europa het probleem best kunnen oplossen, als de landen het eens zouden worden over de aanpak. "Het gaat om niet eens zoveel mensen." Dat maakt de vluchtelingencrisis volgens hem 'de meest nodeloze crisis ooit'.

Bang voor de kiezers
Politiek journalist Kees Boonman stelt in
AvondGasten dat deze vluchtelingencrisis de Europese Unie doet wankelen. "De politieke leiders zijn doodsbang voor de kiezer en daarom gebeurt er niets. Maar het is de taak van politici om voorop te lopen, om uit te leggen dat opvang moet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Directeur Amnesty bezoekt 'pratsjnaat' vluchtelingenkamp
Vluchtelingen asielzoekers
Vertrokken baas Amnesty kritisch op vluchtelingenbeleid
'Meerderheid vluchtelingen keert terug naar vaderland'
'Mensen gaan nu eenmaal dood. Dat moeten we aanvaarden'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen