Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchtste trap van Venlo bestaat 45 jaar

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 19:00

Stadion De Koel in Venlo bestaat 45 jaar. En daarmee dus ook de beruchte trap, die de voetballers op en af moeten op weg van en naar de grasmat.

Zo'n vijftig tredes vormen deze 'langste stadiontrap in Europa.'

Ger van Rosmalen, oud-speler en bekend als Mister VVV heeft deze trap meer dan duizend keer op en af gelopen. "Als je wint, is er geen probleem. Dan vlieg je die trap op. Maar verlies je of moet je met een rode kaart het veld af... Dan is het dramatisch."

De kuil
Bij de bouw van het Venlose stadion was er maar één manier om als speler in de kuil, oftewel de 'Koel' te laten komen. Met een trap. Beneden ligt het voetbalveld en de trap van VVV is inmiddels berucht bij heel voetballend Nederland. Als uitploeg moet je bij VVV minstens drie keer de klim doorstaan. Bij de warming-up, bij aanvang van de wedstrijd, tijdens de rust en na afloop van het duel.

Erfgoed
Als VVV promoveert aan het einde van het seizoen wordt het stadion ook onderhanden genomen en klaargemaakt voor de eredivisie. Maar de trap heeft inmiddels zo'n cultstatus bereikt, dat van Rosmalen graag ziet dat daar niets aan verandert. "Van die trap blijf je af. Die wordt misschien nog een keer cultureel erfgoed."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Afscheid verongelukte VVV-speler in De Koel
Labylle zegt nee, Fleuren toch op trainingsveld bij VVV
VVV blijft in De Koel voetballen
VVV-trainer Steijn: 'Mooier dan dit kan bijna niet'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen