Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchtste trap van Venlo bestaat 45 jaar

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 19:00

Stadion De Koel in Venlo bestaat 45 jaar. En daarmee dus ook de beruchte trap, die de voetballers op en af moeten op weg van en naar de grasmat.

Zo'n vijftig tredes vormen deze 'langste stadiontrap in Europa.'

Ger van Rosmalen, oud-speler en bekend als Mister VVV heeft deze trap meer dan duizend keer op en af gelopen. "Als je wint, is er geen probleem. Dan vlieg je die trap op. Maar verlies je of moet je met een rode kaart het veld af... Dan is het dramatisch."

De kuil
Bij de bouw van het Venlose stadion was er maar één manier om als speler in de kuil, oftewel de 'Koel' te laten komen. Met een trap. Beneden ligt het voetbalveld en de trap van VVV is inmiddels berucht bij heel voetballend Nederland. Als uitploeg moet je bij VVV minstens drie keer de klim doorstaan. Bij de warming-up, bij aanvang van de wedstrijd, tijdens de rust en na afloop van het duel.

Erfgoed
Als VVV promoveert aan het einde van het seizoen wordt het stadion ook onderhanden genomen en klaargemaakt voor de eredivisie. Maar de trap heeft inmiddels zo'n cultstatus bereikt, dat van Rosmalen graag ziet dat daar niets aan verandert. "Van die trap blijf je af. Die wordt misschien nog een keer cultureel erfgoed."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Afscheid verongelukte VVV-speler in De Koel
Labylle zegt nee, Fleuren toch op trainingsveld bij VVV
VVV blijft in De Koel voetballen
VVV-trainer Steijn: 'Mooier dan dit kan bijna niet'
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen