Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchte tbs'er uit Geleen opnieuw ontsnapt tijdens verlof

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 18:48

Het is de beruchte tbs'er Hendrik M. (43) opnieuw gelukt te ontsnappen tijdens zijn verlof. Op 8 mei mocht hij de tbs-kliniek in Assen verlaten voor onbegeleid verlof en sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek na vragen van RTL Boulevard.

Lees ook: Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M.

Extreem gewelddadig
Hendrik blijkt een constante plaag voor justitie. In 2002 werd hij veroordeeld tot een tbs-maatregel voor het urenlang verkrachten van een jonge vrouw. Vier jaar later ontsnapte hij toen hij met zijn begeleiders een bezoek bracht aan het graf van zijn opa in Heerlen. Tijdens de grote klopjacht die volgde, omschreef de politie Hendrik als 'extreem gewelddadig'.

Drie weken later werd hij gearresteerd op de zolder van zijn tante in Brunssum.

Tot bloedens toe
Eind 2015 ging het opnieuw mis. Het tbs-traject van Hendrik liep toen op zijn einde; hij mocht gaan en staan waar hij wilde. De Gelener en zijn vriendin mishandelden een 78-jarige man uit Den Bosch en namen de benen. Volgens de politie werd het bejaarde slachtoffer tot bloedens toe geslagen.

Op de fiets
Een kleine week later werd de beruchte tbs'er gearresteerd, net over de Belgische grens in Visé. Het bleef vervolgens jaren rustig rondom de Gelener. Tot 8 mei van dit jaar. Hendrik zat in een resocialisatietraject en onbegeleid verlof is daar onderdeel van. Hij vertrok op de fiets naar een winkelcentrum en werd daarna niet meer gezien.

De veertiger is te herkennen aan drie getatoeëerde tranen onder zijn linkeroog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen