Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchte tbs'er uit Geleen opnieuw ontsnapt tijdens verlof

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 18:48

Het is de beruchte tbs'er Hendrik M. (43) opnieuw gelukt te ontsnappen tijdens zijn verlof. Op 8 mei mocht hij de tbs-kliniek in Assen verlaten voor onbegeleid verlof en sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek na vragen van RTL Boulevard.

Lees ook: Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M.

Extreem gewelddadig
Hendrik blijkt een constante plaag voor justitie. In 2002 werd hij veroordeeld tot een tbs-maatregel voor het urenlang verkrachten van een jonge vrouw. Vier jaar later ontsnapte hij toen hij met zijn begeleiders een bezoek bracht aan het graf van zijn opa in Heerlen. Tijdens de grote klopjacht die volgde, omschreef de politie Hendrik als 'extreem gewelddadig'.

Drie weken later werd hij gearresteerd op de zolder van zijn tante in Brunssum.

Tot bloedens toe
Eind 2015 ging het opnieuw mis. Het tbs-traject van Hendrik liep toen op zijn einde; hij mocht gaan en staan waar hij wilde. De Gelener en zijn vriendin mishandelden een 78-jarige man uit Den Bosch en namen de benen. Volgens de politie werd het bejaarde slachtoffer tot bloedens toe geslagen.

Op de fiets
Een kleine week later werd de beruchte tbs'er gearresteerd, net over de Belgische grens in Visé. Het bleef vervolgens jaren rustig rondom de Gelener. Tot 8 mei van dit jaar. Hendrik zat in een resocialisatietraject en onbegeleid verlof is daar onderdeel van. Hij vertrok op de fiets naar een winkelcentrum en werd daarna niet meer gezien.

De veertiger is te herkennen aan drie getatoeëerde tranen onder zijn linkeroog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen