Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchte tbs'er uit Geleen opnieuw ontsnapt tijdens verlof

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 18:48

Het is de beruchte tbs'er Hendrik M. (43) opnieuw gelukt te ontsnappen tijdens zijn verlof. Op 8 mei mocht hij de tbs-kliniek in Assen verlaten voor onbegeleid verlof en sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek na vragen van RTL Boulevard.

Lees ook: Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M.

Extreem gewelddadig
Hendrik blijkt een constante plaag voor justitie. In 2002 werd hij veroordeeld tot een tbs-maatregel voor het urenlang verkrachten van een jonge vrouw. Vier jaar later ontsnapte hij toen hij met zijn begeleiders een bezoek bracht aan het graf van zijn opa in Heerlen. Tijdens de grote klopjacht die volgde, omschreef de politie Hendrik als 'extreem gewelddadig'.

Drie weken later werd hij gearresteerd op de zolder van zijn tante in Brunssum.

Tot bloedens toe
Eind 2015 ging het opnieuw mis. Het tbs-traject van Hendrik liep toen op zijn einde; hij mocht gaan en staan waar hij wilde. De Gelener en zijn vriendin mishandelden een 78-jarige man uit Den Bosch en namen de benen. Volgens de politie werd het bejaarde slachtoffer tot bloedens toe geslagen.

Op de fiets
Een kleine week later werd de beruchte tbs'er gearresteerd, net over de Belgische grens in Visé. Het bleef vervolgens jaren rustig rondom de Gelener. Tot 8 mei van dit jaar. Hendrik zat in een resocialisatietraject en onbegeleid verlof is daar onderdeel van. Hij vertrok op de fiets naar een winkelcentrum en werd daarna niet meer gezien.

De veertiger is te herkennen aan drie getatoeëerde tranen onder zijn linkeroog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen