Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchte tbs'er uit Geleen opnieuw ontsnapt tijdens verlof

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 18:48

Het is de beruchte tbs'er Hendrik M. (43) opnieuw gelukt te ontsnappen tijdens zijn verlof. Op 8 mei mocht hij de tbs-kliniek in Assen verlaten voor onbegeleid verlof en sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek na vragen van RTL Boulevard.

Lees ook: Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M.

Extreem gewelddadig
Hendrik blijkt een constante plaag voor justitie. In 2002 werd hij veroordeeld tot een tbs-maatregel voor het urenlang verkrachten van een jonge vrouw. Vier jaar later ontsnapte hij toen hij met zijn begeleiders een bezoek bracht aan het graf van zijn opa in Heerlen. Tijdens de grote klopjacht die volgde, omschreef de politie Hendrik als 'extreem gewelddadig'.

Drie weken later werd hij gearresteerd op de zolder van zijn tante in Brunssum.

Tot bloedens toe
Eind 2015 ging het opnieuw mis. Het tbs-traject van Hendrik liep toen op zijn einde; hij mocht gaan en staan waar hij wilde. De Gelener en zijn vriendin mishandelden een 78-jarige man uit Den Bosch en namen de benen. Volgens de politie werd het bejaarde slachtoffer tot bloedens toe geslagen.

Op de fiets
Een kleine week later werd de beruchte tbs'er gearresteerd, net over de Belgische grens in Visé. Het bleef vervolgens jaren rustig rondom de Gelener. Tot 8 mei van dit jaar. Hendrik zat in een resocialisatietraject en onbegeleid verlof is daar onderdeel van. Hij vertrok op de fiets naar een winkelcentrum en werd daarna niet meer gezien.

De veertiger is te herkennen aan drie getatoeëerde tranen onder zijn linkeroog.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen