Overslaan en naar de inhoud gaan

Beruchte lantaarnpaal van stroomstoot-hond brandt non-stop

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 12:16

De beruchte lantaarnpaal in Kerkrade, waar een hond eind vorig jaar een stroomstoot door kreeg, brandt sinds kort non-stop.

Buurtbewoners laten weten dat er vrijdag nog aan de lampen is gesleuteld. Sindsdien zijn ze niet meer uit geweest. Saillant detail: tijdens de feestdagen bleven de lichten gedoofd.

Stroomstoot
Dinsdag 19 december kreeg hond Scout een stroomstoot van een lantaarnpaal aan de Prinses Irenestraat. Het dier snuffelde aan de paal en kreeg een flinke schok. De hond zou even flink last hebben gehad van de stroomstoot, maar leeft nog. Ook zat de schrik er bij de hond goed in.

Lees ook: 'Hond krijgt stroomstoot door lantaarnpaal in Kerkrade'

Foto: Ruud van Broekhoven

Licht
De lantaarnpalen waren net geplaatst. Volgens Enexis veroorzaakte een verkeerd aangesloten draad de stroomstoot. De stroomleverancier heeft daarop enkele lantaarnpalen afgesloten van de stroom als noodoplossing. Maar het met het aansluiten is mogelijk toch iets fout gegaan. De lampen branden nu immers continu.

Schadevergoeding
Het baasje van Scout heeft een schadevergoeding gekregen van Kerkrade.

Lees ook: Kerkrade komt over de brug voor kosten stroomstoot-hond

Foto: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen