Overslaan en naar de inhoud gaan

Berthie Verstappen 'kapot' van overlijden Peter R. de Vries

Geplaatst opdonderdag 15 juli 2021 - 15:06

Berthie Verstappen zegt "kapot" te zijn van het nieuws dat misdaadjournalist Peter R. de Vries is overleden.

"Onze vechter en lieve vriend die er altijd voor ons was, die vecht voor rechtvaardigheid en iedereen die hem nodig heeft. Ik kan het nog niet echt begrijpen, dat wil je niet", zegt de moeder van Nicky Verstappen tegen het ANP.

Vertrouwenspersoon
Sinds de elfjarige Nicky in 1998 dood werd gevonden op de Brunssummerheide, stond De Vries de familie bij in het onderzoek naar zijn dood en als vertrouwenspersoon. "We hebben altijd veel contact gehad", zei Berthie op de dag na de aanslag op de journalist. "Gistermiddag hebben we hem nog gesproken over onze zaak."

Mede dankzij de inzet van De Vries kwam er na twintig jaar een doorbraak in de zaak. Jos Brech werd in 2020 veroordeeld voor het misbruiken en doden van de toen 11-jarige jongen. Er loopt een hoger beroep in de zaak.

Overleden
Dinsdagavond 6 juli werd De Vries neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, in het centrum van Amsterdam. Hij liep na de uitzending van RTL Boulevard, waar hij als deskundige aanwezig was, naar zijn auto en werd daar onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Donderdagmiddag werd bekend dat Peter R. de Vries de aanslag op zijn leven niet heeft overleefd.

Lees ook: Peter R. de Vries (64) overleden: 'Geknokt tot het einde'

Vanwege de schietpartij zitten twee verdachten vast, waaronder de vermoedelijke schutter. De 35-jarige Pool en de 21-jarige Rotterdammer worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident, schrijft de politie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen