Overslaan en naar de inhoud gaan

Berthie Verstappen: 'De Vries heeft voor ons gevochten'

Geplaatst opwoensdag 7 juli 2021 - 10:21

Berthie Verstappen, de moeder van Nicky Verstappen, werd dinsdagavond gebeld door haar dochter met het nieuws dat Peter R. De Vries was neergeschoten in Amsterdam. "Je schrikt je kapot."

Dat vertelde Verstappen woensdag tegen de NOS.

Hopen dat hij het redt
"We kunnen alleen maar hopen dat hij het redt. Het is verschrikkelijk", reageerde ze emotioneel. De Vries is al meer dan twintig jaar woordvoerder van de familie van Nicky Verstappen uit Heibloem, die in 1998 op 11-jarige leeftijd werd gedood op de Brunssummerheide. "Hij heeft altijd voor ons gevochten en voor Nicky en we hopen dat hij nu voor zichzelf vecht", aldus Verstappen.

Inzet zaak Nicky
Mede dankzij de inzet van De Vries kwam er na twintig jaar een doorbraak in de zaak. Jos Brech werd in 2020 veroordeeld voor het misbruiken en doden van de toen 11-jarige jongen. Er loopt een hoger beroep in de zaak.

Twee verdachten
De Vries werd dinsdagavond rond 19:30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Er zijn in de loop van de avond drie verdachten aangehouden waaronder de vermoedelijke schutter. Een van hen is alweer vrijgelaten. De andere twee, een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammer, worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident, schrijft de politie.

Lees ook: 'Peter R. de Vries vecht voor zijn leven'

Video L1

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen